Ongereguleerde Brokers

Eén van de beste manieren om veilig te handelen is door ongereguleerde optiebrokers te vermijden. Ongereguleerde brokers zijn optiebrokers die geen geldige vergunning hebben van de financiële toezichthouders of overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van binaire handel in opties. Omdat we niet geloven dat ongereguleerde brokers een goede beveiliging aan handelaren en hun geld kunnen bieden raden we de handel met hen af. Het is altijd beter om voor een gereguleerde broker te kiezen.

Brokers in de onderstaande lijst zijn optiebrokers zonder vergunning.

 • Makelaars
 • Min.
  Storting
 • Min.
  Inleg
 • Max.< terugkeer
 • Beoordeling
 • Handel
 • Binaire Makelaars Recensie

Waarom wij raden wij handel met ongereguleerde brokers voor binaire opties af?

Bij Fair Binary Options hanteren we uitzonderlijk hoge ethische standaarden, en onze ervaring heeft ons geleerd dat brokers die het meest ontvankelijk zijn voor onprofessioneel gedrag en oplichterij ongereguleerde brokers zijn. Onze klantenservice heeft ervaren dat handelaren doorgaans de meeste problemen ondervinden bij de handel met brokers die niet over de juiste vergunning beschikken.

Hoewel niet alle ongereguleerde brokers oplichters zijn, is het in het beste belang van onze lezers om alleen met gereguleerde en veilige brokers te handelen. En wij willen hen helpen dat doel te bereiken. Het creëren van een veilige handelsomgeving voor handelaren van over de hele wereld is een van de belangrijkste missies en redenen van FBO en heeft geleid tot de totstandkoming van deze website.

Waarom is de regulering van binaire opties belangrijk?

cysec-300x121Veel handelaren vragen zich af waarom het zo belangrijk is om te beleggen met een gereguleerde broker, met name wanneer een ongereguleerde broker hogere bonussen of betere voordelen aanbiedt.

Het antwoord is eenvoudig: gereguleerde brokers zijn verplicht om zich aan alle wet- en regelgeving van de regelgevende instantie te houden. Overheidsinstellingen streven er altijd naar om veilige omstandigheden voor burgers te creëren, waardoor de bescherming van de klant op een veel hoger niveau ligt.  Omdat brokers makkelijk hun vergunning kunnen verliezen laat dit weinig ruimte voor misleidende reclame, manipulatie en anderen om ethische handelspraktijken.

Gereguleerde brokers zijn serieuze bedrijven, terwijl bij handel met ongereguleerde brokers er een grotere kans is om met oplichting of met een onprofessioneel bedrijf geconfronteerd te worden. Handelen met gereguleerde bedrijven geeft gebruikers de mogelijkheid om van begin af aan in veilige omstandigheden te handelen.

Hoe kan onprofessioneel gedrag van de optiebroker herkend worden?

Zakelijk onethisch gedrag is soms moeilijk te herkennen omdat het schuilgaat achter flitsende banners en grote beloften. Handelaren raken onder de indruk en soms duurt het enige tijd voordat zij beseffen dat ze slachtoffers geworden zijn van stiekeme voorwaarden, spam, cold calling en opdringerige ‘persoonlijke’ brokers.

Bonussen en voordelen

Met betrekking tot brokers zonder vergunning, komt het vaak voor dat zij ongeautoriseerde bonussen toevoegen die handelaren niet willen of ongunstige bonusvoorwaarden hanteren waar de handelaren nooit voor gewaarschuwd zijn. Dit maakt het voor een handelaar bijna onmogelijk om zijn geld op te nemen, waardoor hij er letterlijk toe gedwongen wordt met de broker te handelen in de hoop dat hij op een dag een hoog handelsvolume bereikt en zijn geld terug kan krijgen. Aan de andere kant zijn er gereguleerde brokers die verplicht worden bepaalde regelgeving over bonussen na te leven en de handelaar over alle voorwaarden en mogelijkheden te informeren.

Afgewezen opnames

Dit is een veel voorkomend probleem bij brokers zonder vergunning. Aangezien de handelaar geen regelgevende instantie heeft die hem wettelijke bescherming biedt, verwerkt de broker de opnames niet en probeert altijd een excuus te vinden. In plaats van de beloofde vijf werkdagen duurt het soms maanden en kost het handelaren veel inspanning om hun geld terug te krijgen, zelfs wanneer aan alle voorwaarden voldaan wordt.

Oplichting met auto-trading en beheerde accounts

Auto-trading is een populaire handelsmanier waarbij in plaats van de handelaar een robot belegt op basis van een snelle en precieze marktanalyse.  Echter gebruiken sommige ongereguleerde brokers hun eigen robots die met opzet onrendabele inleggen plaatsen of deze dienst gebruiken zonder de toestemming van de handelaar.

Hetzelfde gebeurt met ‘beheerde’ accounts wanneer vermeende senior brokers in plaats van de handelaar beleggen en hoge winsten beloven, maar in plaats daarvan geld verliezen. Vaak beweren zij dat zij de toestemming hebben om namens handelaar te handelen, maar verstrekken dikwijls geen bewijs. Het gebeurt soms dat handelaren in één nacht hun geld verliezen niet snappen wat er gebeurd is omdat zijn nooit toestemming gegeven hebben voor dit soort handel.

Cold calling en spam

Brokers zonder vergunningen gebruiken soms gestolen klantgegevens, of ze sturen persoonlijke gegevens – zoals telefoonnummer of e-mailadres – van handelaren naar andere bedrijven. Deze zeer onprofessionele handelswijzen brengen handelaren in vervelende situaties waardoor zij zich niet langer veilig voelen bij hun broker.

Persoonsgegevens zijn privé en vertrouwelijk, maar dit soort praktijken schaadt de reputatie van zowel gereguleerde als ongereguleerde brokers. Lees meer over cold calling en gestolen gegevens bij binaire opties.

Regelgeving betreffende binaire opties in Nederland

Nederland is een onderdeel van de Europese Unie. Dit betekent dat de handel in binaire opties gereguleerd wordt door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), de regelgevende instantie die vergunningen voor de gehele EU verschaft. De door CySEC gereguleerde brokers zijn verplicht navolging te geven aan een compleet pakket met regels, waaronder:

 • Klantidentificatie
 • Verzekering van de klant
 • Gescheiden fondsen
 • Autorisatie van bonussen
 • Eerlijke reclame
 • Professionele klantenservice
 • Verzending van regelmatige zakelijke rapporten naar de regulerende instelling/commissie

Hoewel CySEC de bevoegdheid heeft om in het hele grondgebied van de Europese Unie vergunningen af te geven, geeft een aantal landen de voorkeur aan hun eigen lokale toezichthouders. Nederland combineert de regelgeving van de EU met lokale regelgeving voor optiebrokers.

afm logo whiteDe instelling Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de instelling die betrekking heeft op brokers voor binaire opties in Nederland. De AFM houdt toezicht op alle deelnemers op de financiële markten en verstrekt de benodigde vergunningen aan bedrijven zoals brokers voor binaire opties. Nederlandse handelaren vinden hier ook het laatste nieuws met betrekking tot de financiële markten en oplichting: de AFM publiceert regelmatig rapportages en waarschuwingen met betrekking tot optiebrokers.

Regulering heeft vele voordelen voor zowel brokers als handelaren. Door het verkrijgen van een vergunning, worden optiebrokers legale bedrijven die te vertrouwen zijn. Handelaren krijgen een aanvullende verzekering en kunnen altijd op de hulp van een regelgevende instantie rekenen. Dankzij regulering weten beide partijen wat ze kunnen verwachten en wat hun verplichtingen zijn. Er wordt geen ruimte voor slechte zakelijke praktijken geboden.

Top 10 Makelaars Lijst

 • Makelaar
 • Min. Storting
 • Max Rendement
 • Recensies
 • small logo picture
 • $100
 • 89%
 • FXMasterBot
 • iqoption logo 200
 • $10
 • N/A
 • IQoption
 • $250
 • -
 • CryptoRobot
Uw vermogen zou in gevaar kunnen zijn